Hvordan er nordmenn i utlandet

Er vi nordmenn kjent i utlandet for å være en turistgruppe som er likegyldige, eller er vi kjent for å være kravstore. Jeg tror det er en lett blanding av flere ting og ikke bare de to nevnte tingene. Men det er mange i mange land som er glad i oss nordmenn da vi stort sett er kjent for å være snille. Det kommer vel selvfølgelig an på hvilke land det er snakk om, men siden vi veldig ofte har det bra økonomisk så er vi ofte meget velkomne gjester. Vi er jo også blitt kjent for å være forholdsvis generøse i mange sammenhenger.

Stiller krav

Stiller krav

Det er vel ikke totalt ukjent for de aller fleste at det er mange av våre landsmenn som stiller store krav når de kommer til forskjellige plasser i utlandet. Det er mange som skal ha det, og skal ha det og så videre. Det er nesten som om man skulle tro at de trodde de var hjemme og ikke er klar over at de kanskje til og med har reist over halve jordkloden rundt. Det finnes faktisk andre kulturer og de som har andre vaner enn det vi har i Norge. De må mange bare lære seg. For det er ganske irriterende å sitte og høre på en landsmann som krangler om bagateller for de han ikke får det slik han eller hun er vant til hjemme i Norge. De kommer til og med noen ganger med argumenter om at det var jo slikt når de bodde på det hotellet eller den overnattingsplassen som da viser seg og være i Norge et eller annet sted.

Vær åpen

Når man reiser på ferie til utlandet så bær man være åpen for å møte nye ting. Prøve nye ting, spise ny mat og gjøre ting på en annen måte enn det man er født og oppvokst med. Resultatet blir jo ofte det samme, selv om man gjør det totalt forskjellig for å komme frem til resultatet. Selv om man spiser ny og fremmed mat så blir man mett til slutt. Selv om det er andre fremkomst midler så kommer man frem til bestemmelses stedet. Selv om ikke sengen er like bløt eller hard som den du har hjemme på soverommet så klarer man som oftest å tilvenne seg for noen dager og man sover behagelig – her kan det selvfølgelig forekomme ting – helse er jo et meget individuelt problem i mange tilfeller.

Vær åpen

Det å være å pen for ting når man kommer til en ny plass kan være lønnsomt. Man kan lære nye ting man kan nyte godt av når man kommer hjem igjen også. Ny mat som smaker helt herlig for eksempel er jo en ting som lett kan tas med hjem igjen. Og på den måten gjenskape en god stemning i ettertid av en ferie vil jo jeg påstå at bare forlenger den gode tinden man hadde på sin ferie. Men det er dessverre en del nordmenn som skal ha det slik og ingen annen løsning. Slik har det bare blitt i Norge i dag og slik har nordmenn blitt.