Det er selvfølgelig mye annen sport som skjer i Norge nå også. Det har jo nettopp vært Bislett Games i Oslo. Friidrett med både gledelige resultater og med skandaler fra arrangør. Slik er verden – hard og brutal den ene dagen mens den smiler til deg i neste runde.

Fotballen ruller videre. Der er det full fart i Norges alle divisjoner. Og ellers så går vel daglig livet sin gang uansett hvordan forhold man har til sport. Selv om jeg elsker å snakke om sport så er jeg dessverre ingen idrettsutøver selv.

Bislett Games glede

La oss ta det positive først. Jakob Ingebrigtsen har satt ny personlig rekord på 1500 meter. Dette var et av målene for sesongen, men at det skulle komme allerede tidlig i juni var jo helt greit. Han har vært nær allerede tidligere, men nå kom den på Bislett altså. Den nye rekorden hans er på 3.36,06 som også er ny norsk junior rekord. Det er heller ikke langt igjen til den Europeiske rekorden for juniorer. Den rekorden har stått i over 20 år og er nå i fare for å ryke i inneværende sesong dersom Jakob fortsetter med samme utviklingen utover sesongen sin.

Bislett Games glede

Bislett Games tabbe

Bislett Games som Diamond League-stevne får god omtale, selv om de altså gjorde en grov tabbe under kvinnenes 3000 meter hinderløp. Der fikk damene nemlig servert feil høyde på et av hindrene sine. Og når du har trent på slikt i så mange år som disse damene har gjort så merkes slike forskjeller meget godt. De fikk nemlig herrehøyde på denne løpshekken og det tilsvarer 15 centimeter forskjell. Norske Karoline Bjerkeli Grøvdal var med i dette løpet og mener at dette er en stor skandale. Den samme meningen hadde den amerikanske verdensmesteren på distansen Emma Coburn.

Men stevne generalen Steinar Hoen var kjempefornøyd med arrangementet til tross for denne tabben. Vi må bare ta lærdom og sørge for at dette aldri skjer igjen. Han håper at dette blir en liten hendelse og forsvinner bakover i historien meget fort.

Landslaget i fotball

De har nå i måneds-skiftet mai og juni hatt landslags samling og har spilt 2 kamper. De kampene var mot to VM klare landslag – Island og Panama. Og Norge vant begge disse kampene. Henholdsvis 2-3 og 1-0. Nå er det ferie for landslaget i fotball, før de skal ut i en ny type kvalifisering til høsten. Nation League vil være en mulighet for å kvalifisere seg til neste Europamesterskapet i fotball. Det betyr igjen at Norge vil få to muligheter til å kvalifisere seg til neste EM i fotball. I denne ligaen de skal ut i nå kommer de til å møte Bulgaria, Kypros og Slovenia. Kypros er først ut med kam i begynnelsen av september. Denne kampen skal spilles på Ullevaal Stadion. Så dermed blir det tre nye landslagskamper i hovedstaden til høsten. Først altså Kypros, deretter er det både Slovenia og Bulgaria i Oktober kun med tre dagers mellomrom. Alle disse tre lagene skal de også møte igjen på deres respektive hjemme arenaer.