Det som er lokal fotball med lokale lag forandrer seg en del når enkelte lag gjør det bra og er på vei til å skulle spille med de «store» gutta i Europa. Dette er i ferd med å skje i år også – som flere ganger tidligere. Det lokale laget blir nesten som Norges lag når det gjør det godt utenfor den daglige situasjonen. Nå er det snakk om lag som skal ut i Europa ligaen i fotball. Et lag som har «spist kirsebær» med de store gutta før er med, men en nykomling på denne måten er også med. De to lagene er Rosenborg og Sarpsborg 08. Gjør noen av de det godt så blir de norske lag og ikke lag fra Trondheim og Sarpsborg. Slik er det i Norge.

Rosenborg

At de svarte og hvite gutta der oppe i Trøndelag spiller mot lag fra forskjellige steder ute i Europa har man jo blitt ganske vant til opp gjennom årene. De har ganske mange ganger kommet seg videre både til Mesterligaen og til Europa ligaen. Slik har det blitt i Norge. Og når vi vet hvor mye mer penger det ligger i å gjøre det godt i en slik liga, ja da skjønner man fort at Rosenborg har hatt en mye bedre og på mange måter enklere økonomi i forhold til mange andre norske lag. Men noe av kunsten er selvfølgelig å håndtere en slik økonomi også. Det er det dessverre ikke alle lag som klarer. Men Rosenborg har vel mestret dette ganske bra – i hvert fall hva vi har kunnet forstå fra utsiden.

Rosenborg

Sarpsborg 08

Sarpsborg 08 skriver fotball historie for sitt lag. Dette er første gangen de har kvalifisert seg til spill i Europa. Og det er stort for den lille klubben fra Østfold. De har vokst noe enormt de senere årene og har etablert seg godt i den øverste divisjonen i Norge. De har enda ikke klart å toppe noen serie eller cup, men de har vært nær et par ganger. To ganger har de vært i cup finalen i Norge, emn de har dessverre tapt begge kampene. Og de har en bronse fra seriespillet i Norge. Men jeg tror personlig at det er ikke mange sesonger til før vi ser Sarpsborg 08 vinner et eller annet. Den som følger med får se!

Sarpsborg 08

Europaligaen deres i år er heller ikke totalt umulig. De skal møte lag som Genk fra Belgia, Malmø FF fra Sverige og tyrkiske Besiktas. Så godt som Sarpsborg 08 har spilt den senere tiden så tror jeg de fort kan klare å overraske noen lag her. Som sagt så vil den som følger med få se og oppleve dette. Første kamp er nå i september!