Veldig mange tror ikke sine egne ører når de hører om hva saker og ting koster i Norge. Men vi som lever der oppe er jo så vant til det at vi ikke reagerer veldig mye på høye priser. Joda vi synes i mange tilfeller at ting også er dyrt, men vi klarer oss. De aller fleste ting er tilrettelagt slik at vi skal klare oss. Og er det noen som er i helkrise i noen sammenheng så finnes det muligheter til å få hjelp. Selv om det er mye vi klager på og syter over i mange tilfeller så er Norge et ganske godt land å bo i faktisk. Godt tilrettelagt for å ta vare på sine innbyggere.

Slik er Norge

Høye priser

Jeg vet ikke helt hvilke land jeg skal kunne sammenlikne oss med. Men Japan er vel også litt av den samme stilen som oss. Dyrt og høye priser på veldig mye, men japanerne er vant til det og lever med det. Men la oss se litt på Norge. Bensin og diesel for eksempel er jo et stadig hett tema. At en liter bensin og diesel koster rundt 15 kroner er jo ganske normalt for oss nå. Vi synes det er dyrt, men vi har de senere årene bare handlet inn større og større biler som stadig har et høyt forbruk. Vi kjører bil so aldri før og bruker ikke offentlige transport midler så mye som vi burde gjøre. Hadde alle som kunnet benytte offentlige transportmidler gjort dette, så hadde nesten garantert tilbudet vært enda bedre over det ganske land enn hva det er i dag. Bensinprisen satte vel høyderekorder her noe tidligere i 2018. Den begynner drastisk å nærme seg 17 kroner for en liter bensin. I saken jeg henviser til som er fra mai 2018 var prisen 16.67 kroner for en liter.

Priskriger

Priskriger

Det er jo nesten gått sport i at matvare butikker kjemper om de laveste prisene. Men sannheten er jo at ingen av de har lave priser. Men de kan kanskje oppnå og ha den laveste prisen av de som kjemper denne kampen. Det å finne den samme varen i to butikker som tilhører den samme kjeden med nesten 100 % forskjell i pris er jo ikke noe sjokk lenger. Ta en kikk på denne listen her – sjekk ut Bounty sjokolade fra Coop Mega og Coop obs. De to butikkene trodde jeg var omtrent like. Men her skiller det altså 100 % i prisen på denne sjokoladen. En annen ting jeg finner ganske utrolig er likheten på mange priser. Det sies at pris samarbeid er forbudt i Norge. Men at vare skal ha nøyaktig samme pris hos seks av åtte butikker finner jeg litt merkelig. Og de to som ikke er lik de seks første – ja de er like også selv om det er en dyrere pris. Dette jeg snakker om kan du også se i listen jeg linket til over her. Det er prisen på en kilo bananer jeg  henviser til. Seks butikker har prisen 24.90 og de to siste har prisen 26.90.

Banane

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilfeldig? Neppe!