Jeg liker å se på sport på TV og lese nyheter om sport. Aller mest følger jeg kanskje med i sykling, selv om jeg aldri har deltatt i noe slik aktivitet selv. Men jeg synes den utviklingen og den strategien som ligger til grunn i samarbeidet mellom en gruppe ryttere fra samme lag er fantastisk å se. Hvordan de lykkes og hvordan de ikke lykkes. Det er mange ganger så veldig tydelig å se. Feil blir gjort da det selvfølgelig er mennesker som styrer alt dette. Og for ikke å snakke om for noen hardhauser disse syklistene er. Der er det ikke hyling og skriking om det blir noen skrubbsår slik det er i enkelte andre store sporter.

Sport med nordmenn

Sykling

Så langt i år har vi ikke sett veldig mye til våre beste syklister øverst på etapper eller sykkelritt. Et og annet resultat har det vært, men vi er litt bortskjemte de siste årene med mange gode resultater. Men nå i starten av juni har de faktisk begynt å vise seg frem igjen. Jeg tenker da først og fremst på Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff. Men vi har enda flere gode og kommende stjernesyklister i Norge. Så jeg skal sjekke ut resultatene til noen flere og se om de har gjort noe så langt i sesongen. Jeg vet om et par ok resultater faktisk.

Kristoff først

Alexander Kristoff tok nylig en seier i et endagsritt i Sveits. Han var favoritt i løpet og innfridde. Dette var hans fjerde UCI seier for UAE laget som han nå sykler for – også hans fjerde seier for sesongen. To seiere kom tidlig på sesongen i Oman og Abu Dhabi. Så kom det en seier i Tyskland for en liten stund siden og nå altså i dette rittet i Sveits. Fin oppkjøring mot årets høydepunkt litt senere i sommer – Tour de France.

Edvald

Han syklet Critérium du Dauphiné nå i begynnelsen av Juni. Han var meget aktivt med i et brudd på en av etappene, men de ble innhentet av hovedfeltet før mål. Edvald har bare en seier i år og den kom i Tour of Norway i Mai. La oss håpe at dette er tegn på at Edvald er i ferd med å komme i form før Tour of France.

Ronde de l’Oise

Henrik Evensen

Her ble det norsk seier i første etappe av det 4 dagers rittet Ronde de l’Oise i Frankrike. Henrik Evensen fra Team Joker Icopal. I dette rittet var det flere norske ryttere med og på første etappen fikk vi også en fjerdeplass med Herman Dahl som også sykler for samme laget som Henrik. Carl Fredrik Hagen, Kristoffer Skjerping og Bjørn Tore Hoem var også med i rittet. Rittet har en klassifisering som 2.2 på UCI skalaen og gir poeng. Meget bra av de norske gutta.

En av våre andre sykkelproffer gjennomførte Giroen i mai, men dessverre uten nevneverdige resultater. Vegard Stake Laengen endte på en 102. plass i sammendraget. Men hans jobb i dette rittet var jo helt klart å hjelpe de beste rytterne på laget. Men dessverre ikke noe godt ritt for laget til Vegard UAE Emirates – for øvrig samme lag som Kristoff også sykler for