Store diskusjoner

Det er alltid litt ømtålig når man skal ta opp og skrive litt om store temaer som skjer og diskuteres i det offentlige. Men jeg var inne på i forrige innlegg her på siden at 2019 er valgår, selv om det «bare» er lokalvalg denne gangen. Da pleier det ikke å bli like hett i massemediene som det blir når det er stortingsvalg. Da skal alle landets politikere frem på TV og i massemediene og fremheve sine valgløfter så langt de klarer. Men hvor mange av slike løfter blir egentlig gjennomført er det veldig mange som har spurt seg etter de forskjellige valgene opp gjennom årene. Nå er det vel bomring spørsmålet og kanskje innvandring som er de heteste temaene. I hvert fall bomringene og alle diskusjonene for og imot disse. Hva lovte de forskjellige partiene foran forrige stortingsvalg?

Bomringer

Jeg har ingen full oversikt over alle nye veibommer i Norge de senere årene, men jeg har jo selvfølgelig fått med meg at det har vært heftige diskusjoner på mange plan. Og jeg har jo også notert meg og registrert at politikere på øverste plan i Norge meldte ved forrige stortingsvalg at veibommer i Norge skulle de være med å jobbe for å fjerne. Så lenge de var ved makten i Norge så skulle de blir mindre veibommer! Det har jo vist seg til gangs å ikke stemme, men det har heller skjedd det motsatte. Et av de øverste politiske partiene i vårt land sto vel og annonserte for noen år tilbake at så lenge de var ved makten skulle etter hvert bli mindre bomringer og til slutt ingen bomringer igjen i Norge.

Bomringer

Rekord

Så mye penger som ble tatt inn i 2018 med fortsett det politiske partiet jeg har hintet om i forrige avsnitt er det meste som noen gang har blitt krevd inn her i landet. Summen som kreves inn har nå passert 10 milliarder kroner, og det er Norges rekord i innkrevde midler fra bomringene langs de norske veiene! Og jeg bør vel ikke nevne navnet på damen som sitter som finansminister nå i disse prene da dette skjer. Hun er jo medlem av det partiet som har gjennomført denne bløffen! Men jeg tør si at dessverre så er det slik Norge er blitt nå.

Enda en rekord

Enda en rekord

I forbindelse med bomring diskusjonene rundt omkring i Norges land har det kommet frem en sjokkmåling i Bergen. Bergen etablerte sitt politiske parti «Folkeaksjonen nei til bompenger» i 2014, og nå i 2019 er det byens største politiske parti! De stjeler så mange velgere fra blant annet Høyre og Arbeiderpartiet at de som ser denne målingen tror det esten ikke er sant. Det er VG som har omtalt denne saken på sine sider og viser i saken frem sitt politiske partibarometer. Der har folkeaksjonen fått over 25 % oppslutning på den målingen som ble foretatt tidligere i år. Som det nevnes i denne artikkelen så må det være så mye sinne der ute blant folk at det er det som er årsaken til at dette nå skjer. Du kan selv lese saken her på denne linken.