Slik er det her i Norge. Ja det gjelder ikke bare i Norge lenger. Norge er ikke noe unikt når det kommer til ting som har forandret seg opp gjennom årene.  Men jeg skriver for det meste om Norge da jeg er norsk og har sett det først og fremst her. Jeg tenker på oppførselen til menneskene som lever i dag. Vi tar ting som en selvfølgelighet selv om det faktisk ikke er det. Lik har det blitt når vi kommer til andre steder også faktisk, selv om det ikke er slik egentlig i Norge heller. La meg forklar litt nærmere.

På ferie

På ferie

Jeg tenker en del på dette med at folk så gjerne vil ha liker klikk for eksempel på sine innlegg på forskjellige sosiale medier. I dag er det jo veldig viktig for mange mennesker å dele omtrent hele sitt liv med andre via sosiale medier. Men sender direkte via Facebook, men setter opp serier med bilder via Instagram, man sender kjappe bilder for å fortelle hvor man er og hva man driver med via Snapchat eller man legger ut bilder og historier på både Facebook og på andre forumer. Og det er garantert enda flere medier som jeg ikke tar med her og nå. Mest sannsynlig fordi jeg enten ikke kjenner til dem, eller i hvert fall ikke har konto der selv. Men tilbake til ferien jeg satte som tittel på avsnittet. Det har nå kommet lister med hvor man bør reise og hvor man bør bo for å oppnå flest liker klikk på sine Instagrambilder! Slik har verden og Norge blitt i dag. Dette synes jeg er helt utrolig. Det er ikke lenger selve ferien som er det viktigste, men det er hvordan andre rundt oss oppfatter stedet man er på som blir det viktigste. Slik har det faktisk blitt. Har du ikke merket det? Eller kanskje er du en av disse «slavene» selv?

Nærmeste

Den nærmeste plassen for oss Nordmenn å reise til for å komme til en av de plassene som er på denne Topp ti listen over beste hoteller å bo på for å oppnå flest liker klikk på bildene dine er Ishotellet utfor Kiruna i Sverige. Det er snart 30 år siden ideen kom opp. Og i dag er det ikke lenger bare hotellet der oppe, men flere andre severdigheter av is. Frem til nylig har dette vært en sesong betont «underverk» fra desember til April, men for et par sesonger siden ble det helårsvirksomhet her. De har funnet frem til en kjøleteknikk som kan brukes også i løpet av den varmere delen av året.

Nærmeste

Listetoppen

Det er ikke langt å reise til den plassen som ligger på listetoppen heller faktisk. St. Pancras Renaissance Hotel i London i England topper nemlig listen som den aller beste plassen for dine Instagram bilder. Hva er dine planer for neste ferie? Skal du ut og reise og har du valgt en spesiell plass med tanke på hvordan du kan presentere bildene dine til de som er igjen hjemme? Eller er du som meg som gjerne og aller helst gjemmer deg litt bort for fortsatt å nyte ferie og ikke publisitet?